Niet alleen maar wandelen met de honden. Niet zonder gevoel.
Niet zomaar maken mensen de keuze om jou binnen te laten in hun privéleven.

hondenuitlaatservice blogAls hondenuitlaatservice word je onderdeel van een gezin, of dat nou een vrouw alleen is met haar hond of bijvoorbeeld twee mensen met hun drie kinderen. Je komt in hun huis, hun prive, hun leven. Je hebt de verantwoordelijkheid zorg te dragen voor hun zeer waardevolle & afhankelijke familielid, en hun tijd bij ons te verrijken.

Als vanzelfsprekend blend ik in, zit ik in de routine van een andermans leven. Maar ik besef me niet altijd hoe belangrijk ik voor hen ben. De laatste dagen sta ik daar wel enorm bij stil.

Een hondenuitlaatservice is niet zomaar iets, het is het toevoegen van geluk. Want als de honden gelukkig zijn, zijn de eigenaren dat ook. Klik hier voor een beetje hondenhappiness!

Het is bijzonder mooi hoe honden verschillende levens met elkaar verbinden. Ik ben trots op mijn prachtige werk, het omvat heel veel liefde & er zijn veel uitdagingen. Ik voel me bevoorrecht dat ik een belangrijk onderdeel van vele mensen- en hondenlevens mag zijn.

Maandag 6 januari 2020 werd ik verrast door journalist Rob Bakker van het Noordhollands Dagblad, hij vroeg me of hij mij mocht interviewen over mijn hondenuitlaatservice. Ja superleuk natuurlijk! Dus tijdens mijn middagwandeling in de Schoorlse Duinen hadden wij een heel leuk gesprek. Hieronder kun je het interview lezen, veel plezier!

Meerstemmig geblaf klinkt vanuit de bus aan de rand van het parkeerterrein bij Hargen. Een schuifdeur gaat open. Daarna ook de benches in de laadruimte. En dan stormen ze een voor een naar buiten: Trudy, Blondie, Sam, Diesel, Rosa, Ibra, Milka, Bria. Een divers clubje is het, onder de hoede van Amber Duindam van hondenuitlaatservice Kynocompany.

Amber heeft haar middagronde van anderhalf uur in een deel van het Schoorlse duingebied gepland. Vriendin Yvonne loopt dit keer mee met haar eigen hond. ’Gewoon voor de gezelligheid’. Maar Amber is ook blij met het extra paar ogen. Bij het uitlaten is voortdurende alertheid geboden. Zorgeloos de honden laten rennen, zelf wat rondwandelen en genieten van de winterzon en de natuur: het is er allemaal niet bij. Voortdurend moet er worden geteld, constant wordt gekeken of er geen hond is afgedwaald. Bovendien moet worden voorkomen dat andere aanwezigen in het duingebied – paarden, wandelaars, andere honden – hinder ervaren. (meer…)

Tijd heelt alle wonden.. Ook dat gapende gat in mijn hart? En lijmt het dan ook die kapotte stukken van mijn hart? Hoeveel tijd heeft dat dan nodig? En wat doe ik in die tussentijd?

Dit klinkt misschien heel dramatisch, maar zo voel ik het. Nou.. nee als ik echt zou zeggen wat ik voel.. verdriet, intens verdriet, leegte, schuld, incompleet, gebroken, boos. Het gemis van Tygo is ondraaglijk. Wij waren 1, waar ik was was hij, ja zelfs op de wc was ik niet alleen.

tijd tygoGelukkig heb ik..

..ook goeie momenten hoor, dan denk ik aan de mooie herinneringen. Gelukkig heb ik Kira (ons stafford teefje), zij steunt me onwijs. Gelukkig heb ik een fantastisch netwerk die me goed begrijpt en opvangt. Gelukkig heb ik begripvolle klanten met hele blije honden die me de dag goed door helpen te komen. Gelukkig heb ik het geluk gehad Tygo in mijn leven te mogen hebben.

Maar die tijd.

(meer…)

Het werk lijdt als je privéleven lijdt. Dit is gewoon heel menselijk lijkt mij. Als zorgen in je privéleven de overhand nemen dan ga je dat voelen/merken tijdens je werk, het werk staat dan op #2. Is dat niet zo dan vind ik je heel knap (of ben je gewoonweg minder gevoelig dan ik).

Sinds augustus 2018 is de gezondheid van mijn hond (maatje, grote liefde, soulmate) Tygo erg onzeker. In november is hij geopereerd, hij had een darmperforatie door het eten van botjes. Als gevolg van de operatie, waar veel darm moest worden verwijderd, heeft hij nu het ‘kortedarmsyndroom’. Tygo heeft nameljk nog maar een heel klein stuk dunne darm over. Alles wat hij eet komt er erg snel weer uit in de vorm van spuitdiarree. En wat hij eet neemt hij niet goed op. Hij valt erg af, wordt zwak.

BEHANDELING:

Ieder uur voeren, iedere 2 uur uitlaten. Hij krijgt speciaal voer, voer wat hij in zijn kleine stuk darm snel kan opnemen. Ook krijgt hij antibiotica tegen de slechte bacteriën in zijn darmen. Zijn darmflora moet namelijk helemaal worden gereset.

PROGNOSE:

(meer…)

Spanning op zijn tijd is goed, maar deze spanning not so funny.

Sinds een tijd is onze hond (Amerikaanse Staffordshire terrier) Tygo wat aan het rommelen met zijn gezondheid, last van zijn rug en wat vreemde klachten (waarvan wij in eerste instantie dachten dat dat bij zijn rugblessure hoorde). Nou is hij toevallig een heel sterke hond, met een ongelooflijk enthousiast karakter, altijd blij en energiek, een hond die overigens niet snel pijn zal laten zien.

Nou begon ik mij wel erge zorgen te maken, omdat het maar niet beter ging met mijn beste vriend. Soms had hij dagen dat ie krom (bolle rug) liep, piepte, apathisch in een hoek stond, niet wilde liggen. Man man man wat is dat rot om je vriendje te zien met pijn, en dat je machteloos bent. Foto’s laten maken, bloedonderzoek, urine laten testen, alles om duidelijkheid te krijgen. Door alle onderzoeken was er geconcludeerd dat hij misschien een zenuwbeknelling zou hebben in zijn rug. Dus pijnstillers, ontstekingremmers en doorverwezen naar de fysio.

Heel goed geholpen door de fysio, maar nee dit was het toch niet. Voor mijn gevoel en wat Tygo liet zien strookte dit niet met de diagnose die ik kreeg voor hem (meer…)

Vakantie

Vakantie.. ook ik heb daar behoefte aan, ondanks mijn prachtige baan. Even een paar dagen NIETS lijkt me weer heeeerlijk! Want het is niet alleen maar honden ophalen, wandelen, en thuis brengen. Daarnaast heb ik heel veel klantcontact, moet ik mijn app- en mailverkeer onderhouden, de website en alle social media up to date houden, filmpjes/ foto’s bewerken, planningen maken, administratie bijhouden, bus schoonmaken, hondenhanddoekenwasjes draaien, intakegesprekken voeren, geef ik nog (sporten-met-de-hond-)trainingen en dan wil ik ook nog wel eens naar een lezing/ workshop gaan. Werkdagen van 12 uur zijn geen uitzondering.

vakantieHet is lastig voor jullie (mijn klanten) als ik vakantie opneem, want jullie huren mij niet voor niets in. Maar voor zover het lukt probeer ik vervanging te regelen, en waar zou ik zijn als ik Ivonne niet had. Een topper van een vrouw die in mijn 3 weken vakantie de maandagen en donderdagen overneemt. De rest van de dagen heb ik helaas geen vervanging, sorry daarvoor!

Iedereen die de hond dus op maandag en/of donderdag aan mij meegeeft heeft geluk, want Ivonne (17 jaar werkzaam bij dierenkliniek Europaplein in Amsterdam), moeder van 3 geweldige kinderen en een energieke Gordon Setter ‘Breagha’ neemt de groepswandelingen van die dagen over. Ivonne loopt al een lange tijd mee met KynoCompany en heeft vorig jaar ook in mijn vakantie waargenomen. Ik zou haar niet vragen als ik geen vertrouwen in haar had. Een dame met veel ervaring, een rustige energie, veel kennis over honden en heeft een goed observatievermogen.

Mijn vakantie is van 8 t/m 26 september. Alle contact zal via Ivonne gaan. Er kunnen geen extra honden mee op de ritten, Alleen de honden die al op de ma en do meegaan kunnen in die weken ook mee. Ivonne haar telefoonnummer zal ik privé aan degene geven die hem nodig hebben. Zelf ben ik NIET bereikbaar in mijn vakantie. App/bel mij dus aub pas NA 26 sept. Het telefoonnummer wat jullie van mij hebben is ook mijn privénummer dus ik zou het heeeel erg waarderen als jullie mij niet bellen of appen. Mailen kan WEL info@kynocompany.nl, deze open ik 27 sept weer!

HR-HONDEN & de muilkorf. Ja het is de discussie van de dag. Nou ja voor mij al ruim een jaar. Maar nu is het dan uiteindelijk echt zover.

Er is een ‘nieuwe raad’ ontstaan, Raad van Dierenaangelegenheden. Zij hebben een advies gegeven aan het Kabinet over de zogeheten ‘Hoog-Risico’-honden. HR-honden betreft honden die ernstig letsel kunnen toebrengen. Dit komt door hun bijtgedrag (lage aanvalsdrempel, niet waarschuwen, niet loslaten, schudden) in combinatie met hun bijtkracht (kaakopbouw, formaat, spieren).

Het RDA wil dus het aantal hondenbeten terugdringen, door een aantal hondenrassen te beperken in hun vrijheid. En in het ergste geval hun leven te beëindigen als de hond een ander bijt. Één van die beperkingen in hun vrijheid is het dragen van een muilkorf.

Bekijk hier het verslag van het RDA.

Mocht het Kabinet instemmen met het advies van het RDA dan zullen de HR-honden moeten wennen aan het dragen van een muilkorf. En dat is nou net zo’n ding dat je goed wil aanpakken. Want hoe je het ook went of keert.. het is voor de hond niet prettig. Maar we kunnen het wel zo aanleren dat de hond het accepteert, en associeert met leuke dingen doen!

Oké en nu..?

(meer…)

Vermist of gespot.. De laatste tijd lees ik het veel en heb ik het zelfs een paar keer meegemaakt. Mensen die hun hond kwijt zijn geraakt of juist een hond hebben gespot/ geprobeerd te vangen.

Nou is gelukkig nog nooit mijn hond vermist geraakt, maar heb al wel een paar keer een loslopende hond gevonden. Wat moet het voor de hondeneigenaars een vreselijk gevoel zijn om je hond kwijt te zijn. En wat moet het voor de hond beangstigend zijn om de begeleiding te moeten missen, zijn/ haar veilige haven.

Wat moet je nou doen wanneer je hond wordt vermist? En wat kun je het beste doen wanneer je een loslopende hond zonder begeleiding ziet lopen?
  • Scan de buurt, check de waterkant, bij mensen in hun tuin.vermist
  • Zoek op de plek waar je de hond voor het laatst hebt gezien, honden gaan hier vaak naar terug.
  • Laat op de plek waar je de hond voor het laatst hebt gezien iets achter waar de lucht van je huis/ kleding zit (speeltje of een t-shirt). Plus een bakje met voer.
  • Breng mensen op de hoogte: – buurtbewoners – vrienden – familie.
  • Bel de dierenambulance om te vragen of ze een hond hebben binnen gekregen die voldoet aan jouw omschrijving.
  • Maak een zo duidelijk mogelijke melding via social media, breng Ginger Alert en Amivedi op de hoogte van je vermiste hond.
  • Meld de hond aan bij mijnhuisdieriszoek.nl.

(meer…)

Rond de jaarwisseling is het alijd feest. Letterlijk & figuurlijk. Supergezellig al die mensen over de vloer, borrels, muziek, vuurwerk.. Is dat ook zo gezellig voor uw hond? Honden ruiken, voelen en horen alles veel beter dan mensen. Het is ook niet gek dat de meeste honden deze periode van het jaar dan ook niet als prettig ervaren. Maar wat kunnen wij doen om de honden door deze dagen heen te laten komen.. Nou best veel.

Maar eerst hoe herkent u angst bij uw hond tijdens de jaarwisseling?

Een hond die angstig is laat ander gedrag zien dan dat u normaal van uw hond ziet, hierbij kunnen ook stress-signalen tot uiting komen. Als eerste neemt een angstige hond een andere houding aan. De staart is laag. De oren plat, in de nek. Ogen zijn groot, pupillen verwijd. De hond kan trillen. Zich laag voortbewegen en zelfs achteruit lopen. De hond kan zich klein maken en ergens in weg willen kruipen, vluchten.

De stress-signalen kunnen zijn: Niet willen eten. Onrustig heen en weer lopen. Pootje heffen (1 voorpoot wordt ingetrokken in staande positie). Hijgen (zonder het warm te hebben). Lippen aflikken (zonder dat de hond daarvoor heeft gegeten/ gedronken). Krabben/ bijten in de vacht. Regelmatig uitschudden. Gapen (zonder moe te zijn).

10 Tips om uw hond te helpen voor & tijdens de jaarwisseling:

(meer…)

Social media & KynoCompany gaan heel goed samen. U kunt mij vinden op alle kanalen. Welke..? Lees dan verder!

Social media is in deze tijd een zeer krachtig middel om meer bekendheid te genereren. En laat ik daar nou net veel interesse voor hebben. KynoCompany is vooral erg actief op Facebook en op Instagram. Ook heb ik een Twitter-account en een YouTube-kanaal. Alles onder de naam ‘KynoCompany’.

winactie social media

Op deze social media sites krijgt u veel informatie, foto’s & filmpjes te zien. En wat ook erg leuk is…. u kunt regelmatig meedoen met win-acties! Onlangs was er een Like & Share-actie, met 4 winnaars! Hield KynoCompany op 5 december natuurlijk een Sinterklaas-actie, waar de klanten ontzettend blij mee waren. En momenteel (december 2016) loopt er een Kerst-actie!

Loop deze te gekke actie nu niet mis en ga snel naar de Facebook-pagina van KynoCompany om kans te maken op een kerstpakket voor uw hond!

Bewaren

1 2 3