Het werk lijdt als je privéleven lijdt. Dit is gewoon heel menselijk lijkt mij. Als zorgen in je privéleven de overhand nemen dan ga je dat voelen/merken tijdens je werk, het werk staat dan op #2. Is dat niet zo dan vind ik je heel knap (of ben je gewoonweg minder gevoelig dan ik).

Sinds augustus 2018 is de gezondheid van mijn hond (maatje, grote liefde, soulmate) Tygo erg onzeker. In november is hij geopereerd, hij had een darmperforatie door het eten van botjes. Als gevolg van de operatie, waar veel darm moest worden verwijderd, heeft hij nu het ‘kortedarmsyndroom’. Tygo heeft nameljk nog maar een heel klein stuk dunne darm over. Alles wat hij eet komt er erg snel weer uit in de vorm van spuitdiarree. En wat hij eet neemt hij niet goed op. Hij valt erg af, wordt zwak.

BEHANDELING:

Ieder uur voeren, iedere 2 uur uitlaten. Hij krijgt speciaal voer, voer wat hij in zijn kleine stuk darm snel kan opnemen. Ook krijgt hij antibiotica tegen de slechte bacteriën in zijn darmen. Zijn darmflora moet namelijk helemaal worden gereset.

PROGNOSE:

De artsen hebben goede hoop, maar het heeft tijd nodig. Het kost tijd, energie, geduld, een hoop geld. De toekomst is nog onzeker, dat maakt het soms wel frustrerend en moeilijk. Maar we vechten door voor onze vechthond, want zijn wil om te leven is heel groot en wij kunnen hem nog niet missen.

GEVOLGEN VOOR KYNOCOMPANY:

Het gevolg voor KynoCompany… ik lig achter met het beantwoorden van mijn mail/ msn-messenger-berichten/ what’sapp. Mocht je nou al even niets van mij hebben gehoord schroom dan niet om mij nog een keer te contacten.

De wachtlijst zet ik stop. Nu ik geen energie heb om na te denken over uitbreiding, en ik momenteel mijn tijd graag aan mijn hond geef kan ik ook minder honden helpen. De honden die ik nu begeleid blijf ik begeleiden, maar meer honden kan ik nu niet aannemen. De honden die op de wachtlijst staan blijven er op staan, maar ik weet niet wanneer ik weer hen kan opnemen in mijn roedel.

Tygo zal ik meenemen in mijn bus tijdens momenten dat Marco aan het werk is. Tygo moet namelijk ieder uur voeding krijgen en iedere 2 uur eruit. Tygo zal niet deelnemen aan de groepswandelingen, hiervoor is hij te zwak. Hij zal tijdens de wandeling in mijn bus blijven.

Bootcamp zal ik geven wanneer ik daar tijd en energie voor heb, de deelnemers van de bootcamp zitten in een groeps-app, daarin zal ik hen op de hoogte stellen wanneer ik training geef. Andere vormen van ‘sporten met uw hond’ worden momenteel gestaakt.

HOUD VERTROUWEN AUB

Want deze periode gaat weer voorbij. We hopen op zo spoedig mogelijk. De darmen van Tygo zullen tijd nodig hebben om zich aan de nieuwe situatie in zijn lijf te moeten aanpassen. Hoeveel tijd, dat weet niemand. Ook bestaat er een kans dat hij het niet gaat redden, maar daar willen we uiteraard liever nog niet aan denken. De gezondheid van hem gaat nu voor, een intensieve zorg is noodzakelijk om hem te laten leven. En die zorg kan ik alleen aanbieden als ik mijn werk aanpas.

Vanaf januari 2016 ben ik hard aan het werk om KynoCompany op te bouwen, en ik heb al zoiets moois gecreëerd. Ik heb er vertrouwen in dat het beter zal gaan en dat ik weer 100% aan mijn bedrijf kan geven. Honderd procent aan jullie. En tot die tijd houd vertrouwen in mij, in ons, in Tygo.

DANKJULLIEWEL!

Tygo ziekenhuis