De passie voor sport kwam bij mij al vroeg, ik weet eigenlijk niet beter dan dat ik in mijn leven altijd heb gesport. Het is een vast onderdeel van mijn leven.

Een logische stap dus om met mijn (atletische) honden ook te gaan sporten. En waar begin je dan als eerste mee? Nou ik ben begonnen met hardlopen. En als je nu denkt dat dat meteen van een leien dakje ging.. Think again. Maar na veel oefenen/ trainen/ herhalen/ volhouden lukte het goed om Tygo aan 1 kant mee te laten lopen, zonder te trekken aan de lijn.

Vervolgens ben ik met de hond gaan fietsen en skeeleren. Ja ik ben wel eens onderuit gegaan, maar het komt met vallen en opstaan zeggen ze. Yes it’s true.

sportenUiteindelijk heb ik BootCamp met uw hond ontwikkeld. Mijn honden waren mijn proef’personen’ (proefdieren klinkt dan weer niet). Ik begon met hardlopen en onderweg deed ik allerlei fitness-oefeningen, oefeningen die normaliter in de sportschool worden uitgevoerd maar dan dus met de objecten die ik buiten tegenkwam. En daar nam ik mijn honden in mee.

Ik heb mijn sportkennis (opleiding & ervaring) met mijn hondenkennis (opleiding Hondentrainer & lesgeven op een hondenschool) gecombineerd tot 1 grote passieBOM. En dat is BootCamp met uw hond geworden. Ik zet de trainingen zo in elkaar dat de hond en de begeleider een work-out krijgen. Dus als begeleider doe je fitnessoefeningen in combinatie met een stuk cardio in de frisse buitenlucht. De hond krijgt gehoorzaamheidstraining plus behendigheid. Ook wordt er gewerkt aan coördinatie en worden er oefeningen gedaan waardoor je bewuster wordt van het gebruik van je lijf, en de hond ook! In de BootCamp leert de hond (& de begeleider) over obstakels heen te springen, onder door te kruipen, door tunnels te rennen, te balanceren en meer..

BootCamp met je hond geef ik graag op verschillende locaties. Zo hebben we op het Strand van Luna getraind en in het centrum van Heerhugowaard. Twee verschillende locaties waar de aanwezige elementen van de natuur of architectuur worden gebruikt als hindernissen. Mijn creatieve geest ziet in elk voorwerp een hindernis. Is het een stadsplein? Nee het is een speeltuin! Ik maak gebruik van alles wat ik om me heen zie, zodat we optimaal kunnen sporten met de honden.

Sporten met je hond heeft wel wat voordelen:
  • Qualitytime = band opbouwen.
  • Samen in de buitenlucht = gezonde lucht/ zuurstof.
  • Op avontuur met je hond! Jullie weten beide nog niet hoe de training zal verlopen.
  • Een doel hebben, ergens naartoe werken. En doelen behalen! Successen ervaren.
  • Werken aan jullie gezondheid. Je hond is je beste trainingsmaatje want heeft (meestal) energie voor 10!
  • Na een training voldaan zijn en trots op jullie samen. Jullie zijn een team. En na een paar keer samen sporten.. een geolied team! Winnaars!

sportenAls je nu nog niet overtuigt bent van het feit dat sporten met je hond leuk en gezond is.. uh misschien houd je dan gewoon niet van sporten. Dat kan ook! Wellicht zijn hersenspelletjes wat voor jullie? Daarover in een ander blog meer!