Het weer, er is een hoop van te vinden! Het is te warm, het is te koud, het regent of het stormt. Ja we leven nou eenmaal in Nederland, een land met veel verschillende weertypes. Maar is dat nou echt zo vervelend? Of hebben we graag iets om over te zeuren?

De meeste honden die ik tegenkom in mijn werk genieten toch wel het meeste van weer met temperaturen tussen de 10 en 20 graden. Een beetje zon, zo nu en dan een wolkje. Weer waarbij ze kunnen rennen, spelen, snuffelen en zwemmen! Zon is lekker, wanneer er genoeg kan worden afgekoeld. Regen is niet erg, wanneer er maar geschuild kan worden. Onweer kan gevaarlijk zijn en is voor sommige honden spannend, ook worden ze er wel eens onrustig van! Onweer is het mooist vanuit de woonkamer, veilig in huis. Maar hoe dan ook.. probeer te genieten van al het moois wat de natuur ons geeft, want er is een reden voor dat de zon schijnt of de regen uit de wolken komt.

Dit vind ik nogal wat..

In de auto met warm weer. Ik lees het helaas nog echt veel te vaak :

Hond overleden doordat eigenaars hem hadden achtergelaten in een auto. Ramen van de auto stonden op een kier, maar dit gaf niet voldoende verkoeling. Een reddingspoging heeft de hond helaas niet op tijd kunnen redden.

Wanneer leren we het nou eens?! Laat de hond thuis, laat de hond niet achter in de auto. Ook al is dit voor een kleine boodschap. De temperaturen lopen supersnel op. En binnen no time ligt je hond te koken op de achterbank! Want dat is wat er gebeurd. Gelukkig mag iedereen een hond uit een auto redden door een raam in te slaan. Dus doe dat dan ook! Beter een boze hondeneigenaar (die ook een slag voor zn hoofd verdient!), dan een hond aan zn lot overlaten.

Zon of regen..

Houdt je hond van zon, gun hem/haar dan lekker die momenten in de zon, maar let erop dat het niet te warm wordt en geef optijd verkoeling. Houdt je hond niet van regen? Loop dan lekker tussen de buien door! Onweer is ook iets om rekening mee te houden, sommige honden schrikken van de harde klappen, of voelen de elektriciteit in de lucht. Hoe dan ook, wat voor weer het ook is.. geniet en doe leuke dingen met je hond. Maar doe het verantwoord. Niet te druk in de zon, niet te lang in de stortbuien. Ik ga nu weer even op pad, tussen de buien door. Mijn honden vinden regen niets aan, wij zijn dan ook fan van buienradar!

weer

Bewaren