‘Pokémon Go’ is momenteel helemaal hot. Zo ook onder de hondenuitlaters. Professioneel of particulier.

Het is een spel op de telefoon, waarbij je buiten op zoek moet gaan naar Pokémon – figuren. Zodra je er ééntje hebt gespot moet je hem vangen. Maar er is meer. Ook zijn er Poké – stops, virituele winkels waar je items voor je spel kunt kopen. En kun je door vele kilometers te lopen je eigen Pokémon – eieren uitbroeden.

Een ideaal buitenspel voor op de telefoon waarbij je iedereen boven de 9 jaar meer laat bewegen. In plaats van dat kinderen op de bank met hun tablet in de handen zitten.. vragen ze nu of ze Bello mogen uitlaten, dan kunnen ze tegelijk Pokémon Go spelen.

Onlangs las ik ook dat dit spel ook prima te combineren is met het uitlaten van asielhonden. Er zouden momenteel door dit populaire spel meer honden dan ooit uitgelaten worden. Een artikel van de Metro vermelde het volgende :

Pokémon Go-spelers lopen overal. En ze lopen ver. Hele kilometers leggen ze af om de Pokémon te vangen. Daar heeft een hondenasiel in Indiana, Amerika, handig op ingespeeld. Via een post op Facebook roepen ze Pokémon-spelers, die zelf geen hond hebben, op om een hond uit het asiel mee te nemen bij hun zoektocht naar de denkbeeldige beestjes. Het resultaat: hele rijen voor de ingang van het asiel en te weinig honden om uitgelaten te worden.

Mocht je dit spel nou gaan combineren met het uitlaten van de hond.. dan wil ik wel even dit kwijt. LET AUB OP DE HOND EN DE OMGEVING! Staar je niet blind op het spel. Verlies je hond niet uit het oog omdat je een Pokémon – figuur moet vangen. Let op je eigen veiligheid en die van je hond.

Nu vraag je je misschien af.. speelt Amber dit populaire spel ook tijdens haar werk? Of wanneer ze haar eigen honden uitlaat?

NOPE! Zelf speel ik het niet tijdens het uitlaten van honden. Ten eerste.. Ik wil de volledige aandacht hebben voor de dieren en de omgeving. Wanneer ik de honden uitlaat ben ik er voor de volle 100% voor hen en niet om een spel te spelen op mijn telefoon. Zie je mij wel met mijn telefoon in mijn handen tijdens het wandelen? Dan is dat omdat ik een foto maak van het moment. En ten tweede.. Ik heb niks met Pokémon. Ten derde.. Ik vind het onprofessioneel en onverantwoord. Mensen betalen mij om op hun hond te letten, hen aandacht te schenken en ervoor te zorgen dat zij lopen in een veilige omgeving. Voor mij dus Pokémon NO.