Wandelen dat kan toch iedereen?! Gewoon een groep honden meenemen naar een uitlaatplaats en laten spelen, of toch niet?

Mwa nee. Er zijn een hoop dingen waar je op moet letten. Niet alleen wat betreft het lichaamstaal van de honden en of ze met elkaar overweg kunnen. Maar ook of de omgeving veilig is. De omgeving bestaat niet alleen uit gras en water. Maar soms ook uit wegen, fietspaden, dieren, afval, de weersomstandigheden, het verkeer, mede-natuur-liefhebbers als ruiters, fietsers, wandelaars etc..

Voor het wandelen met honden heb je een goed observerend vermogen nodig. Signalen op tijd herkennen en daar op inspelen. Niets aan het toeval overlaten en de honden niet aan hun lot overlaten. Je bent de leider van de groep, de honden hun begeleider. Situaties inschatten en vooruit kijken is belangrijk. Elke wandeling moet een leuke ervaring zijn voor iedere hond!

De voordeur gaat open, de hond opgewonden mee naar de bus. Ze spelen, leren en genieten. Ze snuffelen en rennen. En uiteindelijk in de bus terug naar huis liggen ze te slapen. De deur van de bus gaat open, nog even blij de huiskamer in.. en dan rustig slapen in eigen mand.

Wat zijn de behoeftes van de honden.. Houden ze van zwemmen? Houden ze van rennen? Verstoppen? Graven? Of speuren? Als begeleider houd je rekening met – en speel je in op hun behoeftes.

 Het belangrijkste blijft dat je als uitlaatservice er voor zorgt dat een wandeling voor elke hond een veilig feestje is. Iedere keer weer!

Ik ruik naar blauwe drek, maak de bus schoon. Bekijk & verwerk alle leuke foto’s. En lig uiteindelijk ook voldaan op de bank met de voetjes omhoog.