Een grasaar kan vreselijke gevolgen hebben voor uw hond!! Ze staan weer volop aan de rand van de stoep, in de berm en in de velden.

Aan het uiteinde van de lange grassprieten zitten aren. Aren bestaan uit zaden en kleine weerhaakjes. Deze kunnen zich hechten aan de huid, omhoog klimmen (daarom worden grasaren ook wel kruipers genoemd!) en een ontsteking vormen. Als een hond door het hoge gras loopt of zelfs met de kop er even in snuffelt kunnen de grasaren afbreken en zich hechten aan de hond. Waarna de grasaren zich omhoog het lichaam inwerkt. Het kan de oren, ogen, neus, keel en zelfs de huid binnendringen.

Dit kan ernstige gevolgen opleveren voor de hond! Er ontstaan ontstekingen en de hond ondervindt veel ongemak. Dus heeft uw hond ergens een grasaar gaat u dan direct naar de dierenarts. Helaas is de grasaar niet altijd met het blote oog te zien omdat het te ver in het lichaam is gekropen.

Dus wees gewaarschuwd loop alstublieft niet met uw hond door de grasaar! En controleer het gehele lichaam van uw hond na iedere wandeling (vacht, neusholtes, oren, ogen en voetzolen extra goed).

grasaar